un pic altfel un pic feng shuicauta feng shui

Yin Yang

Yin Yang două forțe cosmice

Yin si Yang reprezinta doua forte cosmice, doua energii contrare dar complementare mai exact care se completeaza una pe cealalta ce nu pot exista decat impreuna, egale ca valoare si aflate in centrul universului.

Ce sunt Ying si Yang

ce este chi-ul

Dupa cum am specificat mai sus Yin si Yang sunt doua forte a caror interactiune este permanenta la fel ca cea dintre pozitiv si negativ, par si impar, bine si rau, cer si pamant, masculin si feminin, barbat si femeie sau masculin si feminin, noapte si zi, cald si frig, intuneric si lumina etc.

Echilibru dintre Yin si Yang

Echilibrul dintre aceste doua energii se numeste Tao si este un principiu de armonie pe care-l regasim si in trupul nostru. Atunci cand cele doua energii sunt echilibrate vom avea parte numai de bine, de armonie, dar daca una dintre cele doua energii se slabeste se va pierde acest echilibru. Echilibrul este creator de armonie cu tot ceea ce ne inconjoara.

Yin si Yang in FengShui

Dupa cum am inteles in randurile de mai sus fortele care se afla in armonie atrag binele, norocul iar cele care se afla in dezechilibru atrag raul, ghinionul. Feng Shui-ul este arta de a echilibra aceste forte prin armonizarea elementelor. Tinand cont ca totul se modifica in timp, practica Feng Shui trebuie sa se adapteze continuu la noile conditii.

Afla mai multe despre notiunile introductive Feng Shui!

Recomandate:

Ce înseamnă Feng Shui

Arta de a traii in armonie cu mediul ambiant prin observarea riguroasa a naturii plecand de la ideea ca omul este parte integranta din natura.

Ce este Chi-ul

Chi-ul este unda care da nastere oricarei forme de viata, este suflul, geneza a tot ce exista. Poate fi definit ca o energie electromagnetica subtila, ce transporta informatii de la un obiect la altul

Înapoi