un pic altfel un pic feng shui

un pic altfel un pic feng shui

Acasă    |   Înregistrează Cont    |    Intră

Feng Shui aplicat

Arta feng-shui presupune activarea fiecarei zone (NE,E,SE,SV,NV,N, S si centru) din casa ta tinand cont de punctele cardinale si de elementul specific zonei. Afla cum sa aplici Feng shui in casa ta.

Exemplu de feng shui aplicat

Fiecare element are culori, forme si materiale specifice. Aceasta este ordinea corecta pentru a atasa un obiect la un element feng shui. Prima oara vedem culoare apoi forma dupa care materialul.

Ca sa scoatem in evidenta un element dintr-o anumita zona trebuie sa tinem cont de ciclul constructiv si cel distructiv.

Cand folosim ciclul constructiv?

 Atunci cand vrem sa crestem  in putere un element.
Pamantul creste cu Foc, Focul creste cu Lemn, Lemnul creste cu Apa, Apa creste cu Metal, Metalul creste cu Pamant .

Cand folosim ciclul distructiv?

Atunci cand vrem sa scadem in putere un element.
Apa domoleste focul, Focul domoleste Metalul, Metalul domoleste Lemnul, Lemnul domoleste Pamantul, Pamantul domoleste Apa.

Exemplu:

Intr-un colt din NE avem un scaun din lemn de culoare neagra, pereti albi si un covor pe jos de culoarea nisipului.


Luam fiecare lucru in parte:
-Scaunul de culoare neagra reprezinta apa;
-Peretii albi reprezinta metalul;
-Covorul de culoarea nisipului reprezinta pamantul;


Zona de NE are ca element pamantul deci trebuie sa scoatem in evidenta acest element. Pamantul creste cu foc insa apa(scaunul negru) domoleste focul mai mult de atat apa creste cu metal(pereti albi)!! Avem un singur element al pamantului si anume covorul de culoarea nisipului care domoleste putin apa insa tinand cont de peretii albi care sunt un reprezentant puternic al metalului metal care creste apa, este ca si degeaba doar covorul.
Ce trebuie sa facem?  Trebuie sa domolim apa si metalul.  Apa se domoleste cu pamant (pietre de culoarea nisipului, a pielii sau galben pal, obiecte din teracota sau figurine din lut). o piatra de dimensiuni mari cat mai patrata (formele patrate reprezinta pamantul) si de una dintre culorile specificate mai sus va rezolva problema cu apa.
Acum vom impusca doi iepuri deodata domolind metalul! Metalul se domoleste cu foc iar focul creste pamantul (elementul pe care dorim sa-l crestem in aceasta zona). O lumanare in forma de piramida de culoarea rosie, portocaliu, galben aprins, mov sau purpuriu este perfecta pentru aceasta zona. Deasemenea putem folosii si candele din teracota care sunt foarte recomandate in aceasta zona pentru ca materialul din care sunt facute reprezinta pamantul iar lumanarea gen pastila focul, pamantul creste cu foc iar cu ajutorul uleiurilor parfumate purificam aerul din aceasta zona.

Tabel pentru aplicare feng-shui

Folosind cele doua cicluri si tabelul de mai jos, sunt sigur ca veti reusii sa echilibrati energiile in propriul camin:

S-ar putea sa te intereseze si notiunile introductive Feng Shui!

Recomandate:

Ciclul constructiv și distructiv al elementelor

Aceste elemente se echilibreaza sau se distrug reciproc prin cicluri.Din acest proces rezulta 2 tipuri de cicluri: Ciclul constructiv si cel distructiv.

Energiile anuale

Descrie miscarea energiilor pozitive si negative anual. In fiecare nou an aceste energii isi schimba locul iar noi trebuie sa luam masurile de rigoare. Exista 9 stele anuale impartite in doua categorii dupa cum urmeaza

Află despre calculatorul Feng Shui

Școala Compasului Feng Shui, Ciclul elementelor, Pa Kua cele 8 Aspirații, Analiza celor 8 Conace, Stele Zburătoare, Direcțiile Anuale, Semne Animale. Toate acestea redate peste schița dumneavoastră cu precizie maximă !

Back