un pic altfel un pic feng shui

un pic altfel un pic feng shui

Acasă    |   Înregistrează Cont    |    Intră

Cum actioneaza cele Cinci elemente Feng Shui

Pentru a folosi cele cinci elemente in viata voastra trebuie sa cunoasteti modul de actiune al acestora! Cunoscand modul de actiune veti reusii sa echilibrati cele 5 elemente!

Actiunea si folosirea celor 5 elemente

Pentru a folosii cele 5 elemente apa, focul, pamantul, metalul si lemnul acestea trebuie sa fie in primul rand toate prezente si in al doilea rand echilibrate tinand cont de factorii productivi ca apa alimenteaza lemnul, lemnul alimenteaza focul, focul alimenteaza pamantul, pamantul alimenteaza metalul iar metalul alimenteaza apa, dar si de factorii distructivi si anume ca lemnul domoleste apa, focul domoleste lemnul, apa domoleste focul si asa mai departe. Cititi si cele 5 elemente pentru mai multe detalii.

Daca va simtiti retrasi, nebagati in seama, singuri

Verificati daca toaleta, chiuveta, baia, dusul sau masina de spalat se afla in partea de Sud a casei si daca va lipseste cumva energia Chi a lemnului ( plante, parchet, obiecte si piese de mobilier, si nu uitati sa folositi culoarea verde sau bleu deschis, culori specifice lemnului). De retinut: Apa epuizeaza Focul fara Lemn!

Daca nu va simtiti romantici, multumiti si aveti probleme financiare

verificati daca soba, semineul, boiler-ul sau cuptorul se afla in partea de vest a casei in zona Metalului si daca aveti aici destule elemente ale Pamantului ( carbune intr-un vas de argila, flori galbene intr-un vas de lut sau dusumea de piatra si nu uitati sa folositi si culorile specifice galben) De retinut: Focul epuizeaza metalul fara pamant!

Daca va simtiti izolati, tacuti sau tindeti sa va ascundeti

Verificati daca baia se afla in partea de Nord a casei si daca raspunsul este da atunci utilizati energia lemnului (obiecte din lemn, mobilier, plante, parchet, folosirea culorilor verde si bleu) si limitati energia metalului (eliminati obiectele din metal). De retinut: Pamantul epuizeaza Apa in timp ce Metalul produce Apa!

Cand aveti stari de letargie, depresie sau exces de greutate

Verificati daca aveti destule elemente care sa reprezinte focul (lumanari de culoare rosie, forme priramidale si triunghiulare) in Sud, Sud Vest sau in Nord Est. Deasemenea verificati daca aveti prea multe elemente care sa reprezinte apa (fantani, sticla, geam, obiecte de culaore albastra sau neagra) in oricare din cele 8 puncte cardinale.

Instabilitate, gandire inorata, relatii nefericite, hiperactivitate.

Daca intalniti aceste stari verificati daca aveti destule elemente de pamant in NE si in SV (vase din teracota de forma patrata culori galben pal, culoarea nisipului sau a pielii, covoare de aceleasi culori precizate mai sus, statuete din lut, pietre). Asigura-te ca asiguri puterea pamantului folosind si elemente de foc: candele sau lumanari rosii, portocalii sau galben aprins.

Lipsa de oportunitati, esecuri in cariera, spiritualitate redusa.

Daca te regasesti intr-una dintre starile precizate mai sus, verifica elementele de apa (fantani, boluri cu apa, acvarii, sticla, obiecte de culori negre si albastre de forma ondulata) daca sunt indeajuns in special in Nord si Sud Est. Adauga elemente de apa si de metal(culori albe sau gri de forma rotunda) pentru ca metalul creste apa in aceste zone.

Sanatate precara, lipsa cresterii personale, vitalitate scazuta, lipsa armoniei in familie

Prea putin lemn in zonele de Sud est si Est. Adauga obiecte de lemn, flori, tablouri cu o rama din lemn de culoarea maro (culoarea ciocolatei) sau verde. Asigura puterea lemnului cu elemente care reprezinta apa.

Epuizare nervoasa, gandire imprastiata, ocupat de dragul de a fi ocupat, dezorganizat.

Prea mult metal. Uita-te in special in zonele de Vest, Nord daca exista prea mult metal (obiecte metalice, in special obiecte de culorile albe sau gri). Verifica toata casa si scade din obiectele care reprezinta metalul.

Impulsivitate, nervozitate, anxietate

Verifica casa de prea multe elemente de foc (culori rosii, portocalii, galben aprins, purpuriu, mov). Zonele de Sud, Sud vest si Nord Est sun zone care au ca element focul sau cresc cu ajutorul focului. Verificati-le!

Lipsa de creativitate, initiativa, capacitatea de a analiza

Prea putine elemente care reprezinta metalul poate fi cauza celor precizate mai sus. Pune cateva obiecte de culoare alba sau gri si de forme rotunde in Vest si Nord-ul casei tale.

Prea putina distractie, lipsa poftei de viata, prea putine bucurii.

Prea putin foc poate duce la una din starile precizate mai sus. Verifica partea de Sud, Nord Vest si Nord Est si adauga elemente triunghiulare de culorile: rosu, portocaliu, galben aprins, mov, purpuriu;

Probleme financiare, prea multe facturi si prea putin venit.

Apa si Lemnul prea putin duc la o lipsa de abundenta. Uita-te in zonele de Nord, Sud est si Est si aduga aici elemente care reprezinta lemnul (sculpturi din lemn, rame din lemn, toate obiectele de culoare maro si verde) si elemente care reprezinta apa (sticla, acvarii, fantani, tablouri cu cascade si rama neagra, toate obiectele de culoare albastra si neagra).

Te simti blocat sau ai parte de relatii sufocante, esti plictisit.

Elementele lipsa ale pamantului pot fi cauza. Aduga elemente ale pamantului in Nord est si Sud Vest (teracota, obiecte din lut, toate obiectele de culorile: galben deschis, culoarea nisipului, a pielii).

Afla mai multe despre notiunile introductive Feng Shui!

Recomandate:

Cele cinci elemente Feng Shui

Cele 5 elemente au luat nastere din Ying si Yang si reprezinta punctele cardinale iar al cinci- lea punct este incadrat in centrul .

Back