un pic altfel un pic feng shui

un pic altfel un pic feng shui

Acasă    |   Înregistrează Cont    |    Intră

Cinci elemente Feng Shui

Cele 5 elemente au luat nastere din Ying si Yang si reprezinta punctele cardinale iar al cinci- lea punct este incadrat in centrul . Cele cinci elemente descriu modul in care energiile Chi reactioneaza intre ele, acestea se pot calma sau neutraliza unele pe celelalte.

Cele cinci elemente Feng Shui

ce este chi-ul

Fiecare dintre cele 5 elemente sau cele 5 tipuri de Chi datorita schimbarii continuue si a neancetatelor transformari, sunt atribuite nume ale elementelor din natura, din lumea vizibila: lemnul, focul, pamantul, metalul si apa. Fiecare dintre cele cinci tipuri de Chi corespunde unei atmosfere dintr-un anumit moment al zilei intr-un anumit anotimp. ( Vezi Școala celor 8 direcții)

Aceste elemente se echilibreaza si se distrug reciproc: apa face sa creasca lemnul, dar stinge focul, focul produce cenusa care devine pamant, dar topeste metalul, metalul incalzit degaja vapori care produc apa, dar taie lemnul atunci cand devine topor ori fierastrau, lemnul alimenteaza focul, dar saraceste pamantul, pamantul creeaza metalul, dar absoarbe apa. Cele 5 elemente trebuie sa fie prezente toate pentru a fi folosite in viata noastra deoarece se completeaza una pe cealalta.

Echilibrul si distrugerea reciproca a elementelor sunt reprezentate printr-un cerc pentru ciclul producerii si printr-o stea pentru ciclul distrugerii !

Afla mai multe despre notiunile introductive Feng Shui!

Recomandate:

Ce înseamnă Feng Shui

Arta de a traii in armonie cu mediul ambiant prin observarea riguroasa a naturii plecand de la ideea ca omul este parte integranta din natura.

Cum acționează cele 5 elemente

Pentru a folosi cele cinci elemente in viata voastra trebuie sa cunoasteti modul de actiune al acestora! Cunoscand modul de actiune veti reusii sa echilibrati cele 5 elemente!

Ciclul constructiv și distructiv

Aceste elemente se echilibreaza sau se distrug reciproc prin cicluri.Din acest proces rezulta 2 tipuri de cicluri: Ciclul constructiv si cel distructiv.

Back