un pic altfel un pic feng shui

un pic altfel un pic feng shui

Acasă    |   Înregistrează Cont    |    Intră

Ce înseamnă Feng Shui

Feng Shui-ul se definește ca arta de a trăi în armonie cu mediul ambiant prin observarea riguroasă a naturii plecând de la ideea că omul este parte integrantă din natură.

Ce înseamnă FengShui ?

Printr-o traducere mot-a-mot feng shui se traduce prin sintagma - vânt și apă- două elemente fundamentale vieții din care discernem ideea de deplasare, de schimbare și de acțiune, de energie vitală.

Definiția Feng Shui-ului

Arta Feng Shui reprezintă, într-un anumit fel, un mod de utilizare a forțelor telurice, aplicarea influenței liniilor, a formelor, a spațiului și a energiilor lor, o utilizare subtilă a elementelor, a lui Yin și a lui Yang și a vibrațiilor universului

Originile Feng Shui-ului

Arta Feng Shui este cunoscută încă din timpul civilizațiilor antice ale Egiptului, Indiei și Chinei. Piramidele reprezintă unul dintre primele exemple ale modului in care oamenii au folosit energia chi, energia pozitivă! De asemenea cercurile concentrice din piatră de pe tot parcursul Europei, marile temple Aztece din America Centrală, toate acestea erau folosite pentru a focaliza și combina energiile naturale ale pământului cu cele din spațiu, concentrându-le în camerele lor centrale. Însă bazele fundamentale ale artei Feng Shui au fost puse în China. În cultura chineză apar yin si yang care reprezintă lumea înconjurătoare, chi-ul care reprezintă energia electromagnetică care îi conectează pe oameni cu yin si yang (lumea înconjurătoare), de asemenea mai apar și cele cinci elemente și tigramele care definesc felul în care interacționează oamenii prin chi cu mediul înconjurător.

Popularitatea Feng Shui-ului: inițial Feng Shui-ul era aplicat în cimitire, pe măsură ce a câștigat în popularitate de-a lungul anilor, zona sa de influență s-a extins fiind folosit și în casele oamenilor înstăriți. Se crede ca arta Feng Shui-ului era ținută sub secret , rezervată doar celor puternici, nu oamenilor de r nd. După cel de-al Doilea Război Mondial, arta Feng Shui a fost interzisă, câștigând însă în popularitate în țări precum Japonia, Hong Kong, Taiwan, Singapore, Malaysia și Coreea. În timp Feng Shui-ul a devenit popular în toată lumea.

Pentru aplicarea corectă a artei Feng Shui îți recomandăm să începi cu Școala celor 8 Direcții (Pa Kua cele 9 numere).

Folosește calculatorul Feng Shui pentru a analiza în detaliu energiile din casa ta. Află mai multe.

Află mai multe despre notiunile introductive Feng Shui!

Back